Головна » 2015 » Жовтень » 21 » Для сведения. О программе энергоэффектиности
10:27
Для сведения. О программе энергоэффектиности
Перші три львівські ОСББ, які оформили кредит в Укргазбанку у рамках Державної програми енергоефективності, отримали додаткове відшкодування частини кредитних коштів від Львівської міської ради на суму майже 150 тисяч гривень. За державною програмою з енергоефективності ОСББ отримали 40% компенсації частини суми енергоефективного кредиту, а згідно договору, укладеного між Укргазбанком та Львівською міською радою, додатково 30%. Таким чином, загальна сума компенсації позичальникам склала 70% суми кредиту.
Переглядів: 505 | Додав: VPogoda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 10
1 dimdim  
0
беручи кредит, потрібно чітко розуміти механізм погашення. в першу чергу він залежить від порядності мешканців і регулярності платежу.
А у нас з платежами пробуксовка...
Юрист готує позови на боржників. Дебіторська заборгованість у нас велика (близько 400 тис.грн).
Повернувши кошти через суд, ми можемо не залучати кредитних.
Кредити в наших умовах річ ризикова, оскільки я можу відповідати тільки за самого себе а не сусіда, який й так не плптить.
Але, питання сонячних колекторів на обговоренні, потрібно 90 тис долларів на влаштування їх на даху.
40% поверне держава, отже 54 тис долларів =1350000 грн / 72 місяці (окупність)=18750 грн (щомісяця) погашення /610 (власників) = 30,74 грн (в місяць) платежу +комуналка, з власника приміщення.
Це цілком "психологічно" прийнятна ціна, при умові що всі 610 власників регулярно місяць-в-місяць будуть оплачувати.
Вийдемо на дисципліну платежів (з боржниками), витягнемо "мертвих" власників і будемо ставити.
Звичайно, підрахунок дуже грубий, звичайно ми вийдемо і на економію газу "+", і на надлишок гарячої води, яку продамо сусіднім будинкам чи зробимо свій великий, платний для чужих , басейн.

2 VPogoda  
0
энергосбережение - это для нашего дома достаточно серьезная тема. Думаю, что проведение работ по теплоизоляции труб отопления (и горячей воды тоже) с одновременными работами по теплоизоляции самого дома в проблемных местах позволит существенно снизить долю платежей за газ в наших платёжках. Если это будет минус 100-200 грн с квартиры, то это уже очень серьёзный резерв для развития дома. И, в будущем, будет гораздо проще человека убедить в необходимости на время увеличить платёж на 50 грн, чтобы потом стало лучше всем.

Потому как на текущий момент всё выглядит несколько по другому. Я отказался от идеи поставить бойлер, понадеявшись на слова, что горячая вода появится с августа. В ущерб личным тратам сделали все, чтобы оплатить коммунальные платежи. А что в ответ? А в ответ греем воду в кастрюльках. Потому как "немножко обманули". Если в ближайшее время не будет решён вопрос с горячей водой, то я буду ставить бойлер в счет оплаты коммунальных услуг ОСББ

3 andruxa  
0
А у меня небыло никаких иллюзий по поводу гарячей воды, поэтому еще на этапе ремонта сделал разводку и установил бойлер.
А "верить наслово" в наших реалиях - неблагодарное дело dry

4 MAXKAC  
0
"звичайно ми вийдемо і на економію газу "+", і на надлишок гарячої води, яку продамо сусіднім будинкам чи зробимо свій великий, платний для чужих , басейн."

- завжди дивуюся подібним космоідеям...)))))

5 dimdim  
0
Ви, мабуть, не цікавитесь сучасними технологіями та не виїжджаєте в Розвиті країни. Цивілізований світ максимально використовує альтернативні джерела! Бережуть планету та заробляють кошти!
Поруч з водяними колекторами Ми поставимо, ще й напівпровідникові - для продажу надлишку електроенергії в загальну мережу , елетромобілі будемо заряджати : Свої - безкоштовно!
Повірте це не за горами! Маючи 3500 м2 площі даху?! 
Гроші у нас під ногами, потрібно прикласти зусилля нагнутись і підібрати!

6 MAXKAC  
0
biggrin

7 MAXKAC  
0
До речі, чи займається хтось у Правлінні питанням збільшення кількості сміттєвих контейнерів. Цих 10-ти вже не вистачає. дуже часто купи сміття біля баків. Треба або закупити додатково 5 баків або переговорити з сміттєперевізником, щоб він забезпечив додаткову кількість баків. Або оптимізувати графік вивозу сміття.

8 VPogoda  
0
просто треба частіше вивозити smile

9 MAXKAC  
0
Оптимізація кількості вивозів не завше вигідна, краще більше баків. щоб нічого на землі не лежало, не текло і двірник не кидав його потім півгодини до машини. Більше того, якщо говорити про кількість сміття на свята, то тільки потрібно додавати баки ну і звичайно під цю кількість оптимізувати графік.

10 dimdim  
0
Це справді проблема, оскільки ми не можемо контролювати Хто і Скільки викидає сміття. Я теж Ковтуну казав про гори сміття та збільшення кількості баків. Питання, обовязково винесемо на правління. Або підвищення тарифу або авторизований доступ до смітника - заборона для чужих.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]