Головна » 2015 » Липень » 20 » Обережно з цифрами ОСОБЛИВО НА ЗБОРАХ
13:18
Обережно з цифрами ОСОБЛИВО НА ЗБОРАХ

361 рахунок оборотно-сальдова!

Всі почули про катастрофічні борги та повний колапс нашого ОСББ (650 000 грн).

Всі почули про необліковані приміщення 4 000 м.кв.

Всі почули про небажання п.Ковтуна скликати правління.

Всі почули про "лампочки Петруся".

Всі почули про "Загарбницькі плани забудови, практично, нашого двору" 

Всі почули про "Теплові лічильники не платять" - Заборонити, демонтувати!!!

Всі почули про "він - поганий, а я - хороший".

Коли Василь Петрович готував Звіт та тарифи, Головний Інженер, Головний бухгалтер, Голова Правління, Аня, Валя, опреативно опрацьовували всі цифри (616 кореспондентів згідно 361 рахунку) тим часом "ХОРОШИЙ" опираючись на ті самі цифри, що готувались до обговорення робить наступне - "ПАНІКУ та ПРОБЛЕМУ" на ЗАГАЛЬНИХ ЗБОРАХ.

По порядку:

- 650 000 грн (борг за перше півріччя 2015 року) згідно якого і у п. Мусієнка - 240,60 грн борг, і у п.Петруся - 306,84грн борг, і п.Лобовікова, п.Ковтуна і всіх є БОРГ - бо це "сальдо на кінець періоду", це цифра, яку отримаємо в платіжках за попередній місяць (червень)!

Але ж всі почули 650 тисяч гривень БОРГУ!!!

З нашої з Вами кишені!!!

По вині ОСББ!!!

- необліковувані приміщення, приведу витяг :

За що можна не платити, якщо квартира порожня?

Чи можна відмовитися від оплати житлово-комунальних послуг, якщо в квартирі ніхто не живе? Закон України «Про житлово-комунальні послуги» №1875-IV від 24 червня 2004 року це дозволяє. У п. 6 ч. 1 статті 20 мовиться, що споживач має право не оплачувати вартість послуг ЖКХ в період тимчасової відсутності при відповідному документальному оформленні.

Тобто "ПРАВО ВЛАСНОСТІ ОТРИМАВ - ДОГОВІР З ОСББ НЕ ЗАКЛЮЧИВ".

Такий, нажаль, Закон! Дуже поганий Закон! 

Але, вина в цьому не Ковтуна, а нас з Вами - несумлінних, точніше "дуже хитрих" власників приміщень.

Але ж всі почули 4000 м.кв. необліковуваних !!!

З нашої з Вами кишені!!!

По вині ОСББ!!!

- не бажання скликати правління... - те, що Всі бачать на Загальних зборах (вже поспіль 4 роки) те саме й на Правлінні - 2-3 актори із заготовленим СПІЧЕМ на 1 годину.

Хоча були випадки, коли питання проходили дуже оперативно, а саме:

Підвищення Заробітної плати працівникам ОСББ (мною ініційований), і на ДИВО - ПРАКТИЧНО ОДНОГОЛОСНО!!!

тобто Голова та працівники ОСББ - дуже погані, але Заробітну платню їм піднімаєм! Я сам був дещо здивований. 

Але ж всі почули

З нашої з Вами кишені!!!

По вині ОСББ!!!

- "лампочки Петруся", - так вже між сусідами подейкують. Чи відповідає ціна виставлена в інтернет-магазині ДІЙСНОСТІ? Чи справді в інтернет-магазині продають цю саму модель? Яка країна-виробник? Одна лампочка, а стільки питань.

Особисто, я коли телефоную в інтернет-магазин стосовно актуальності ціни, то у 99% (якщо ціна у грн) вона Занижена.

Звичайно, потрібно більш ретельно моніторити, потрібно взагалі перейти на енергоощадні!

ЕНЕРГООЩАДНІ газорозрядні у своєму коридорі я поміняв штук 5 (міняєш по гарантії, але "замахався" їздити). Питання більше до електрика, а що у нас з напругою в мережі, чому ці лампи "холєра" так часто перегорають? ТІЛЬКИ СВІТЛОДІОДНА ЛАМПА ПРАЦЮЄ ВЖЕ БІЛЬШЕ РОКУ, АЛЕ Й ВІДПОВІДНА ЦІНА.

Але ж всі почули

З нашої з Вами кишені!!!

По вині ОСББ!!!

- Забудова! Бачили б Ви смт Чабани у 2006 році... Жаби квакали так, що не було чути Одеську трасу... моя перша квартира на Машинобудівників, 1б...

Колись мабуть мешканці сусіднього, Юності,1 та прилеглих будинків теж були проти будівництва нашого з Вами красивого та довгоочікуваного будинку. Четверта черга - досі теж не збудована - тому, що "дехто" теж проти Будівництва і має, як бачимо, вагомі важелі (на зразок - НІКАГДА, НІЗАЧТО).

Бонуси і вигоду можна отримати після вирішення "проблеми", але "проблему" потрібно попередньо створити!

Буде мешканцям надано план Забудови, будуть громадські слухання, буде обговорення!

Але ми, як власники будинку та прибудинкової території повинні ретельно провести аналіз та максимально ефективно використати інвестиції націлені в наш Закуток! 

До речі тільки в березні 2015 року ми стали ОБ'ЄКТОМ ЗАВЕРШЕНОГО БУДІВНИЦТВА!

- теплові лічильники, - Законом не заборонені! Нам потрібна "методика нарахування місць загального користування затверджена центральним органом виконавчої влади з питань житлово-комунального господарства".

Методика  http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/z1237-06

Розяснення http://www.minregion.gov.ua/zhkh/ekspluataczija-zhitla/shhodo-narahuvannja-plati-za-opalennja-miscz-zagalnogo-koristuvannja/

Рекомендації  http://www.uazakon.com/documents/date_bj/pg_gwwnxj.htm

Ось де потрібно задіяти всі свої МЕГА МАТЕМАТИЧНІ ТА АДМІНІСТРАТИВНІ ЗДІБНОСТІ НАШИМ "ШАНОВНИМ" членам правління та, можливо,  Ревізійній комісії, а особливо ПРЕДСТАВНИКУ ВИКОНАВЧОЇ ВЛАДИ - ГОЛОВІ КОМІСІЇ З ПИТАНЬ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА СМТ ЧАБАНИ. ТАРИФИ ТА МЕТОДИКА РОЗРАХУНКУ.

ДЕ ТАРИФИ, ДЕ МЕТОДИКА? Ах, да, НАМ ВЛАДА ПОРАДИЛА 2 ЛІЦЕНЗІЙОВАНІ ФІРМИ, ЯКІ ПОРАХУЮТЬ. Ну хоча б щось запропонували.

ОСББ договір заключило, методика та тарифи протягом 2-3 тижнів, НАРЕШТІ!

Але ж всі почули

З нашої з Вами кишені!!!

По вині ОСББ!!!

 

- у нас з Вами попереду багато спільних питань: тарифи, послуги, поточні та капітальні ремонти, накопичувальний фонд, робота з боржниками, розмітка, охорона та багато багато ін. На все потрібен час, бажання, ініціатива, одностайність, оперативність.

Ініціативи за весь час роботи правління, насправді, були. Згідно публічного розгляду попередніх протоколів обовязково буде повторний публічний розгляд.

Хто "хороший" хто "поганий" - вирішить голосування та час.

Петро Іванович Піляй - хороший чи поганий? Для когось хороший для когось поганий.

Ми з ним починали..., а як лаялись?!, електрика по 1 грн, газу нема, ліфти не працюють, борги... 

А проблеми не в ОСББ проблеми в Селищній Раді (депутатам квартири), Чабаниміськбуді (непогоджено, незаплачено депутатам), Київгазі (квартири), в Обленерго (квартири). Зібрав підписи - лист на Селищну Раду, Чабанимісьбуд, Київгаз, Обленерго, Прокуратуру...

Завертілось, забігали... 

Але характеристика, особливо в питаннях комунальних, не в словах, а в справах!!!

Але ж всі почули

З нашої з Вами кишені!!!

По вині ОСББ!!!

 

 

PS: Написав, бо одночасно багато провокативної та суперечливої інформації. Написав, бо зараз як ніколи потрібно спокійно з холодним розумом проходити всі непрості етапи становлення ОСББ. Написав, бо потрібно щоб хтось написав всупереч тому, що було на Загальних зборах. Написав, бо проблема в нас самих. Постійна невдоволеність - дуже притаманна всім нам риса. Тільки із своїми особиситими невдоволеннями я справляюсь самостійно. Спільні невдоволення - обговорюємо!

 

 

Переглядів: 584 | Додав: dimdim | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 3
1 VPogoda  
0
Діма, відчувається, що Вам болить.
Мені не боліло. Мені було смішно. Смішно дивитись на сідовласого чоловіка, який про все каже однаково: "я хотів, я дуже хотів, але мені не дозволили".
Смішно, коли хтось планує збори на літо, коли ймовірність кворуму - мінімальна. Але якщо хтось так наполягає, то можливо це комусь потрібно?

Одночасно сумно. Наприклад щодо гарячої води.
Сумно щодо того, що з усіх членів правління ОСББ лише Вам хочеться щось міняти, крім голови правління. Сподіваюсь, що в новому правління буде більше людей, котрі хочуть розвивати ОСББ, територію, а не лише думати "грошами".

Дуже Вас прошу на Правлінні підняти питання щодо енергоефективності. Все, що мені цікаво, я поширюю сюди: http://www.cat-baloo.com/viewtopic.php?f=6&t=26
Якщо потрібно, можу запросити еспертів з Укргазбанку, котрі поділяться досвідом. Можу дати телефон голови ОСББ з Луцька, де вже провели роботи.

Думаю, що зараз для нас ці вопроси дуже актуальні. Але ж хочеться, щоб:
1) ми щось робили, окрім сварок;
2) підходили до всього зважено, запрошуючи там, де потрібно, експертів;
3) використовували всі можливі переваги з тих, що пропонує держава.

І да, хочеться, щось зробити з зеленим забором навпроти 10-11 під"їздів. Думаю, що робочі руки для фізичного труда ми знайдемо легко.

І я дуже хочу, щоб при голосуванні за голову правління та за членів правління люди мали можливість ознайомитись хоча б з мінімільною програмою кандидатів.

2 dimdim  
0
Протягом місяця, зелений забор буде розібрано. Василь Петрович, звернувся листом до Селищного голови про сприяння улаштування майданчика. Загорулько пообіцяв допомогти (технікою, матеріалами тощо.)
Стосовно Сонячних колекторів для отримання гарячої води влітку, я попросив Василя Петровича знайти компанію-інсталятора,  ОСББ отримало пропозицію від компанії на 95 тис доларів,  до 40 % може компенсувати держава, окупність установки становить 6 років. 
Але правління навіть не дало змоги висловитись з цього приводу.
Сподіваюсь новим складом правління та за підтримки мешканців справу будемо просувати.

3 alex  
0
Дима, закон про ЖКХ на ОСББ распространять не камильфо. Хотя бы потому что есть специальный Закон про ОСББ.
В ОСББ собственники не платят по тарифам, они совершают взносы на содержания самих себя.

И еще про долги. Как не крути, а 450 квартир с долгом по 250-300грн. за предыдущий месяц никак не дадут 650 тысяч. При этом наши основные поставщики требуют предоплату! Мы не можем им сказать, что мы за прошлый месяц не собрали денег, так как они в свою очередь хотят денег за следующий месяц. Самый яркий пример, безнадежные долги, которые будут только расти. Может кого-то и устраивает, что с его кармана это платится, но точно не всех.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]