Головна » 2015 » Листопад » 10 » продолжаем на тему энергоэффективности
17:54
продолжаем на тему энергоэффективности
Сьогодні в ході VII Міжнародного інвестиційного бізнес-форуму з питань енергоефективності та відновлюваної енергетики Юлія Сабатюк, голова правління Асоціації ОСББ "Лучани" навела вражаючі цифри економії звичайного луцького будинку, пересічного для українських реалій, після встановлення індивідуального теплового пункту та утеплення стін. Якщо до цих заходів, у жовтні 2014 року, мешканці будинку ОСББ "Явір 2011" сплачували за опалення 9,62 грн./кв.м. - це стандартний для Луцька тариф - то вже в жовтні 2015 року платіжка за опалення склала... 0,90 грн./кв.м.

"Це - реальні цифри по реальному будинку, в якому проживає 173 співвласники. Економія становила 25000 для власників квартир, а повернення за ІТП до банку - всього 4000 гривень. Встановлення індивідуального теплового пункту – так званого погодного регулятора – за чотири місяці минулого опалювального сезону дало загальну економію в 100 тисяч гривень. Враховуючи цю економію, ми вирішили зробити комплексне утеплення нашого будинку, взявши кредит по державній програмі в сумі близько 2 млн. грн", - прокоментувала Юлія Сабатюк позитивний досвід щодо встановлення ІТП, що спонукав співвласників спільними зусиллями взяти кредит на утеплення стін в Укргазбанку.

"Ми домовилися з Укргазбанком щодо продовження терміну сплату кредиту на 10 років. І тепер лишається 2 тижні до завершення робіт. За опалення у нас платили за жовтень 0,90 копійок, тоді як мешканці сусідніх будинків платять майже по 10 гривень. ІТП нам економив енергоносій, тоді як у жовтні в багатьох будинків Луцька була спека", - наголосила Юлія Сабатюк.

Нагадаємо, 2 вересня Укргазбанк за державною програмою з енергоефективності видав найбільший в Україні кредит ОСББ "Явір 2011" з м. Луцьк. Кредитні кошти строком на 10 років були надані на здійснення заходів із комплексної термомодернізації житлового будинку.
Переглядів: 518 | Додав: VPogoda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]