Головна » 2013 » Вересень » 13 » Шлагбаум, витяги
18:35
Шлагбаум, витяги

Цього року в столиці демонтували більше чотирьох десятків автоперешкод

Мій дім - моя фортеця. Принаймні, такі нині більшість київських висоток у середмісті. Мешканці загороджують під'їзди шлагбаумами, бетонними плитами та іншими перепонами, щоб не заїжджали чужі авта. Утім, так само туди не можуть потрапити "швидка" й пожежники. Чи законне встановлення перешкод, і хто має подбати, щоб їх прибрали?

Перегороджені шлагбаумами, тумбами, бетонними плитами двори в Києві можна бачити дедалі частіше. А в середмісті ті перешкоди майже повсюди. Їх, зазвичай, будують самі мешканці, щоб на прибудинкові території не заїжджали чужі машини.

Євген, мешканець м. Києва:

- А що робити бідним мешканцям, якщо тут більше 200 квартир , і заїжджають, і не дають тим людям, які тут проживають, ставить свою автівку.

Місцеві власники машин мають від таких шлагбаумів ключі, а що робити решті?

Марина Борисполець, кореспондентка:

- У вас немає автомобіля, а значить і ключів від шлагбаума. А відтак, проїзд "швидкої", пожежників та будь-яких інших аварійних служб до вас буде ускладнений.

Більшість містян самочинними діями місцевих мешканців невдоволені. Кажуть, прибудинкова територія - не приватна власність. Хто ж відкриє шлагбаума, якщо раптом станеться лихо.

Світлана, мешканка м. Києва:

- Как я отношусь? Ну, конечно против, потому что же подъехать нельзя ни скорой помощи, подъехать нельзя, ни пожарным машинам.

Сергій, мешканець м. Києва:

- Эта территория - она же принадлежит не частным лицам здесь в доме.

- Правильно это всё принадлежит городу, поэтому сюда должны спокойно въезжать и выезжать люди.

В МНС кажуть: такі перешкоди - проблема сьогодення.

Олександр Хорунжий, керівник відділу ГУ МНС м. Києва:

- Дуже часто ми зустрічаємо, що мешканці самовільно встановлюють паркани, або забивають стовпи, і це теж заважає нашим підрозділам своєчасно прибувати на місце, ліквідувати.

Ця пожежа виникла п'ятого жовтня на Великій Васильківській. Колишній дитячий садок спалахнув близько третьої ночі. Рятувальники на місце прибули швидко, та гасили полум’я до ранку. Вогнеборці не могли заїхати на подвір’я - заважали стовпчики й натягнутий між ними ланцюг.

Пожежник:

- Разбивайте замок, чего вы паритесь? Разбивайте, наукой будет!

А це вже вулиця Тургенівська. Шлагбаум між будинком і ЖЕКом. Комунальники, які й мають прибирати такі перешкоди, відмовляються коментувати, чому цього не роблять.

Працівник ЖЕКу:

- В працюєте в ЖЕКу?

- Да.

- А скажіть будь ласка… А скажіть, будь-ласка, це взагалі законно, що тут встановили шлагбаум, і не можуть проїхати машини?

- Законно, законно.

- А як "швидка" проїде, як пожежна?

Віктор Тащев, директор КП ЖЕК "Покровська":

- Там знаходиться шлагбаум.

- Ви чуєте, чи ні?

- Ми чуємо, але ж ви - посадова особа.

- Тоді до побачення.

- Шлагбаум у вас на подвір’ї, прокоментуйте, будь ласка, хто має дивитися за тим, щоб там не було шлагбаума? Ви поспілкуйтесь з нами! Ви - посадова особа.

- Я говорю: будь ласка!

Наглядати за тим, щоб на прибудинкових територіях не ставили перешкод, мають балансоутримувачі будинків - ЖЕКи чи ОСББ. Вони ж мають їх демонтувати.

Володимир Коханевич, керівник відділу ГУ контролю за благоустроєм м. Києва:

- Якщо порушується, то, відповідно до правил благоустрою, складається протокол про адміністративне правопорушення районними відділами контролю за благоустроєм. Передбачено штраф до фізичних осіб від 340 до 1360 грн., якщо посадові особи зайняли земельну ділянку - то штраф від 850 до 1700 грн.

Місцеві урядники кажуть: таких перешкод демонтували цьогоріч понад чотири десятки. Утім, прибрати всі не можуть, бо немає заяв від мешканців.

Переглядів: 973 | Додав: dimdim | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]