Головна » 2012 » Січень » 30 » Температура в квартирах
12:51
Температура в квартирах
пропоную зробити моніторинг "холодних" квартир. Складемо статистику і побачимо розбалансування  опалювальної системи. Насправді теплове балансування будинку - це ретельна і грамотна робота кваліфікованого сантехніка.
Враховуючи сучасність нашої автономної котельні (циркуляційні насоси, купа автоматики), я думаю - це можна зробити. Навіть можна запросити спеціаліста монтажника, який робив пуско-наладку і запитати про технічні можливості котлів та їх запас потужності. Якщо він нормативний ми можемо підняти температуру. Якщо запасу теплової потужності не вистачає - це величезна проблема , прийдеться збільшувати потужність замінюючи менш потужні котли - потужнішими (дуже дорого).
Стосовно темпратури в квартирі, допустимою є температура в квартирі якщо на відстані 3 м від радіатора градусник показує +18 С - це дуже холодно.
Ми з Вами купували квартири розраховуючи на певний комфорт, я проти такого нормативу, я хочу мати тепло і комфорт.
Тому пропоную ініціювати питання про перехід на оплату за тепло не за м2 , а за кількість спожитого газу чи гігаккалорію (знаючи кількість газу і кількість спожитих ГККал можемо вичислити, також і калорійність газу. Якщо газ некалорійний - він коштує дешевше), наприклад:
"Кажемо Петру Івановичу, "Петро Іванович, холодно, зробіть тепліше. Робимо тепліше. Петро Іванович, жарко. робимо холодніше. А за спожитий газ і відповідно амортизацію оплачуємо у кінці місяця, чи розносимо оплату на рік (якщо сума непідйомна) ".
 
Отже, холодні квартири - вказуйте номер.
Далі виявлення причини - дує з вікон, дує з дверей
Ущільнення вікон - це гарантійний випадок, викликати необхідно монтажника (заява в ОСББ).
ущільнення дверей - це не гарантійний випадок, ущільнюємо власноруч.
 
 
Переглядів: 874 | Додав: dimdim | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 9
1 maria  
0
Гарантия на окна - это интересно. У меня не плотно притягивается балконная дверь в верхнем левом углу - это могут устранить по гарантии? А что касается отопления, то насколько я помню слова Петра Ивановича - 6 грн за м2 это ориентировочно просчитанный тариф. В зависимости от потребленного газа тариф будет пересчитан в ту или иную сторону. Конечно, учитывая, что с завтрашнего дня ночью будет -30, надо включать котельную максимально

2 Basil  
0
В квартире 14 градусов. Температура подачи около 50 +- 2 градуса. А должна быть - 70 как минимум. 5 секция 8 этаж. До котла рукой подать.

3 kptfh  
0
Діма, абсолютно вас підтримую в данному питанні. До морозів і випадку з батареями і сміттям минулої неділі в квартирі було тепло, а вже 2 неділю холоднеча просто нереальна, думаю десь також біля +15. А ще такі морози попереду. Проживаю з номером квартири 136.

4 whitehat  
0
Боюсь, что если в одной квартире +15, то в соседней уж точно не будет жарко... вообще ситуация бредовая, ведь дом не панелька, всё новое, должно быть тепло... на сьёмной в новосёлках вчера на кухне +26 было, когда домой пришёл...

5 Veter  
0
В квартире тепло. Хожу в майке. Поменял батареи. Горячие. Тепло, при том, что снизу и сбоку две не жилые квартиры.

6 nsergi  
0
Температура 19 градусів, батареї біметал - 1 поверх 4 під'їзд кв.125, в сусідній +10 - кв.124 батареї не міняні.

7 Al  
0
в квартирі +18. батареї не міняні. 9 під"їзд, 8 поверх, кв. 314

8 nsergi  
0
Діма, яка температура у Вашій квартирі? На скільки я знаю, Ви живете на першому поверсі. В сусідніх квартирах яка температура? Бо в мене +17. Перший поверх сусідні квартирі холодні.

9 dimdim  
0
+22 С стабільно

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]